09124958358 - 09912807307 phone-icon

تفاوت دستگاه میوه خشک کن تونلی و کابینی

از دستگاه میوه خشک کن برای خشک کردن میوه و گرفتن رطوبت آن به منظور نگهداری طولانی مدت آن و در دسترس بودن هر نوع میوه ای در فصول مختلف سال که فصل برداشت آن نیست در کشورهای مختلف استفاده می شود. این دستگاه ها در مقیاس تولیدهای مختلف برای استفاده شخصی در منازل، کسب و کارهای خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی استفاده می شود. از آنجایی که دستگاه خشک کن برای ظرفیت های مختلف ساخته می شود دستگاه هایی که به این منظور طراحی می گردند از جهات مختلف متفاوت می باشند. در این مقاله به تفاوت بین دستگاه میوه خشک کن تونلی و کابینی که از پرکاربردترین دستگاه ها در این صنعت هستند می پردازیم.

تفاوت دستگاه میوه خشک کن تونلی و کابینی

هر چند که هدف تولید در این دو دستگاه یکی می باشد، تفاوت های قابل توجهی در عملکرد، شکل ظاهری، ظرفیت تولید، نوع و میزان سوخت مصرفی، ابعاد و اندازه و … دارند که از نظر توجیه اقتصادی، تولید کننده متناسب با سطح تولید کسب و کار خود با در نظر گرفتن هزینه های اپراتوری و بازگشت سرمایه اقدام به تهیه دستگاه می کند. در زیر به صورت مفصل به ذکر تفاوت های انواع دستگاه خشک کن می پردازیم.

تفاوت ساختاری و عملکردی دستگاه میوه خشک کن کابینی و تونلی

دستگاه میوه خشک کن تونلی،‌ به شکل یک تونل و به صورت یک، دو و یا چند طبقه ساخته می شود. هر چه تعداد طبقات بیشتر باشد، ظرفیت تولید دستگاه بالاتر است. از ابتدا تا انتهای تونل یک نوار نقاله سرتاسری قرار می گیرد که میوه های برش خورده شده از قسمت ورودی دستگاه روی نوار قرار می گیرد و بعد از خشک کردن به صورت اتومات از دستگاه خارج می شود.

نوار نقاله این دستگاه روی یک استراکچر قوی سوار می شود که با انتقال نیرو از موتور به و اسطه شفت به چرخ دنده، تسمه به گردش در می آید و به واسطه اینورتر سرعت حرکت نوار نقاله قابل تنظیم می گردد.

دستگاه خشک کن کابینی متشکل از یک یا تعدادی کابین با سایزهای مختلف می باشد که در داخل آنها گاری یا ترولی های چرخ دار قرار دارند که سینی ها داخل آنها قرار می گیرد. میوه اسلایس شده روی سینی قرار می گیرد و به داخل ترولی منتقل می شود.

تفاوت ظرفیت تولید دستگاه میوه خشک کن

دستگاه خشک کن تونلی با هدف سرعت و ظرفیت تولید بالا ساخته می شود و معمولا برای تناز تولید حدود 5 تن در روز به بالا پیشنهاد ماشین سازها استفاده از این مدل خشک کن می باشد. این در صورتی است که دستگاه های کابینی حتی برای مصارف شخصی در منزل و کسب و کارهای خانگی هم مورد استفاده قرار می گیرند و در ظرفیت های نیمه صنعتی و صنعتی نیز تولید می گردند. طول و عرض نوار نقاله در دستگاه تونلی و ابعاد و تعداد سینی در دستگاه های کابینی تعیین کننده ظرفیت تولیدی آنها می باشد. به صورت خلاصه دستگاه های تونلی در کارخانجات صنعتی و دستگاه های کابینی در منازل، کارگاه ها و کارخانه های کوچک کاربرد دارند.

نوع و میزان سوخت مصرفی انواع دستگاه خشک کن

نوع سوخت مصرفی در هر دو مدل ذکر شده، گاز، برق، گازوئیل، مازوت، زغال سنگ، دو گانه و یا سه گانه سوز متناسب با محل استقرار و تولید کارفرما امکان پذیر می باشد. اما در مورد میزان مصرف سوخت، هر چه دستگاه بزرگ تر باشد برای گرماهدهی به کلیه نقاط آن انرژی بیشتری مورد نیاز است و به صورت حدودی مصرف سوخت دستگاه تونلی نسبت به کابینی بیشتر است.

البته گاهی اوقات دستگاه کابینی با تعداد کابین های زیاد ساخته می شود که ممکن است مصرف سوخت آن به اندازه دستگاه تونلی باشد. میزان مصرف سوخت هر دستگاه را از روی برند و نوع مشعل و المنت ها می توان محاسبه کرد.

سایز و وزن دستگاه خشک کن میوه تونلی و کابینی چقدر تفاوت دارد؟

از نظر وزن و سایز، دستگاه تونلی نسبت به کابینی دارای ابعاد بزرگتر و وزن بیشتر می باشد. در مکان هایی که مشکل کمبود فضا دارند، دستگاه تونلی را می توان به صورت طبقاتی طراحی و اجرا کرد. مثلا به جای اینکه یک دستگاه با طول 30 متر ساخته شود، به صورت شش طبقه پنج متری ساخته می شود. در دستگاه کابینی هم با توجه به مکان خریدار، قابلیت تغییر سایز وجود دارد، مثلا در دستگاه شش کابین با طول شش متر می توان دستگاه را با طول چهار متر و عرض صد و پنجاه سانتی متر طراحی کرد.

تفاوت قیمت دستگاه خشک کن میوه تونلی و کابینی

تفاوت قیمت این دو دستگاه به عوامل متعددی بستگی دارد، اما به صورت کلی قیمت دستگاه خشک کن کابینی نسب به تونلی پایین تر می باشد. از جمله عواملی که سبب این اختلاف قیمت می باشد می توان به متریال به کار برده شده در ساخت دستگاه، میزان هزینه های ساخت، زمان ساخت و … اشاره کرد. برای دریافت قیمت دقیق و به روز این ماشین آلات می توانید با کارشناسان آریا صنعت در ارتباط باشید.

وجه اشتراک دستگاه خشک کن تونلی و کابینی میوه

دستگاه میوه خشک کن ابزاری است که برای خشک کردن میوه و سبزیجات به کار میرود، علی رغم تفاوت های قابل توجهی که در عملکرد و طراحی دستگاه کابینی و تونلی وجود دارد، دارای نقاط اشتراک نیز هستند. هر دوی این دستگاه ها به صورت کاملا هوشمند و اتوماتیک میوه ها را خشک می کنند. از نظر کیفیت خشک کردن نیز کاملا یکسان هستند و بدون تغییر رنگ و تغییر کیفیت میوه ها را خشک می کنند. خشک کردن در هر دوی این دستگاه ها به صورت کاملا یکنواخت و یکدست اتفاق می افتد و این عمل به علت اجرای درست سیرکوله هوا و دما در داخل دستگاه و جاگذاری صحیح فن های دمنده، سیرکوله و تخلیه می باشد. نوع سوخت مصرفی هر کدام گاز، برق، گازوئیل، مازوت و … به درخواست خریدار می باشد.

اشتراک گذاری این مطلب:
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها