09124958358 - 09912807307 phone-icon

نحوه صحیح استفاده از دستگاه میوه خشک کن

با هدف نگه داری میوه ها در طولانی مدت، کاهش وزن و تا حدودی حجم آنها و در دسترس بودن آنها در هر زمانی از سال از دستگاه میوه خشک کن برای خشک کردن آنها و استفاده به عنوان خشکبار و تنقلات استفاده می شود. برای خشک کردن با کیفیت میوه ها با طعم دلخواه نحوه استفاده از دستگاه امر مهمی می باشد. با روش صحیح استفاده از دستگاه می توانید میوه های تازه را به صورت خشک شده و بدون مواد نگه دارنده تهیه کنید. اما برای بهره برداری بهینه نیاز است تا راهنمایی های مربوط به استفاده صحیح آن را دنبال کنید.

راهنمای استفاده از میوه خشک کن گازی و برقی

روش استفاده از دستگاه میوه خشک کن صنعتی و خانگی بسته به مدل های مختلف کابینی و تونلی متفاوت می باشد. به علت استفاده گسترده و کارایی بیشتر دستگاه کابینی، به توضیح نکات استفاده از این دستگاه می پردازیم. 

1. مطالعه دفترچه راهنما

هر دستگاه میوه خشک کن گازی یا برقی دارای دفترچه راهنما مختص به خود می باشد.  قبل از هر چیز، بهتر است دفترچه راهنما را به دقت مطالعه کنید. دفترچه شامل دستورالعمل های تنظیم دما، زمان خشک کردن و سایر نکات مربوطه می باشد.

2. آماده سازی میوه ها

قبل از شروع به خشک کردن میوه ها، آنها را به درستی آماده کنید. به علت کلیدی بودن این مورد در ادامه بیشتر در این باره شرح خواهیم داد.

3. تنظیم دما و زمان

دما و زمان خشک کردن میوه های مختلف، متفاوت است. میانگین دما برای میوه ها 50 الی 70درجه سانتی گراد می باشد و زمان با توجه به درصد آبدار بودن متفائت است. هر چه میوه آبدارتر باشد، زمان خشک کردن طولانی تر است و بالعکس. مکانیزم دستگاه نیز روی زمان خشک کردن تاثیرگذار است.

4. بارگذاری میوه ها

میوه های آماده شده را به صورت یکنواخت بر روی سینی های دستگاه بارگذاری کنید.

5. پایان فرآیند

زمان خشک کردن ممکن است بسته به نوع میوه و شرایط محیطی در بازه های مختلفی صورت گیرد. بعد از اتمام زمان مورد نیاز، دستگاه را خاموش کنید و میوه های خشک شده را از روی سینی ها بردارید.

نحوه آماده سازی میوه ها

ابتدا میوه ها را شستشو دهید، سپس اقدام به پوست کنی آنها کنید. (یک سری از میوه ها نیاز به پوشت کنی ندارند و با پوشت خشک می شوند. این موضوع تقریبا امری سلیقه ای می باشد و بستگی به درخواست کاربر دارد). بعد از مرحله پوست کنی، نوبت به مرحله هسته گیری می رسد. مهم ترین مرحله که اسلایس کردن یا برش میوه ها می باشد باید با دقت بالا صورت بگیرد. ضخامت برش روی زمان خشک کردن و شکل میوه بعد از خشک کردن تاثیر بسزایی دارد. بستگی به درخواست تقاضا کننده میوه ها را معمولا با ضخامت 2 تا 8 میلی متر اسلایس می کنند. میوه هایی مانند لیمو، انجیر، توت و … را هم به شکل اسلایس و هم به شکل درسته می توان خشک کرد. برخی از میوه ها بعد از اسلایس نیاز به فرمولاسیون و اضافه کردن مواد دارند. از این مواد می توان به محلول عسل و آبلیمو، شکر و آبلیمو و … اشاره کرد. ترکیب و میزان استفاده از این مواد برای میوه های مختلف، متفاوت است.

پیش نیازها و نکات مهم در استفاده از دستگاه میوه خشک کن

در هنگام استفاده از دستگاه رعایت برخی پیش نیازها و نکات مهم روشن کننده مسیر خواهد بود.

  • از سلامت دستگاه قبل از شروع کار مطمئن شوید. هنگام تحویل دستگاه از فروشنده بخواهید دستگاه را روشن کند و در حین سلامت با رعایت نکات ایمنی دستگاه را تحویل بگیرید.
  • محل قرار گیری دستگاه را با دقت به گونه ای انتخاب کنید که شرایط نصب، تهویه هوای تازه و تخلیه رطوبت به درستی صورت گیرد.
  • مطمئن شوید که دستگاه در محیط خنک و خشک قرار دارد و در معرض آب یا رطوبت قرار نمی گیرد.
  • هنگام استفاده از دستگاه، میوه های مختلف را همزمان وارد دستگاه نکنید زیرا در دماهای مختلف خشک می شوند و بوی آنها با هم ترکیب می شود.

دما و زمان خشک کردن میوه ها

در جدول زیر به میزان دما و زمان حدودی خشک کردن چند نوع از میوه های پرطرفدار اشاره می کنیم. در نظر داشته باشید که این موارد بسته به شرایط محیطی و دستگاه های برندهای مختلف، کاملا متفاوت است.

میوه دما (درجه سانتی گراد) زمان (ساعت)
سیب 55 7
گلابی 50 6
موز 50 7
پرتقال 65 10
کیوی 60 8
انبه 50 6
هندوانه 70 12
آلو 70 14
آناناس 55 7

در دستگاه های شرکت آریا صنعت با تغییر برنامه ماژول به حالت fast می توان زمان خشک کردن را به نصف اعداد ذکر شده کاهش داد.

اشتراک گذاری این مطلب:
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها